Skip to main content

Informatie over Covid-19


Deel het artikel
4 januari 2021
Er is nog altijd onduidelijkheid over uitoefening van de therapie n.a.v. de aangekondigde maatregelen in de persconferentie van 14 december 2020 waarin een nieuwe lockdown werd aangekondigd. De beroepsvereniging wacht nog altijd op reactie. De behandeling op afstand blijft mogelijk. Heb je een afspraak, minstens 2 dagen van te voren neem ik contact met je op.

Een uitgebreide toelichting op het protocol is hieronder weergegeven.

In mijn praktijk volg ik de richtlijnen van het RIVM, de GGD en de beroepsvereniging van Haptotherapeuten VVH.

Face to face afspraken: het protocol

Op de dag van de afspraak moeten, voordat je naar de praktijk komt, de volgende vragen met ‘nee’ beantwoord kunnen worden:

 • heb je een van de volgende (milde) symptomen: neusverkoudheid, hoesten, benauwdheid of koorts (vanaf 38C) ?
 • heb je de afgelopen 24 uur COVID-19 symptomen gehad ?
 • heb je huisgenoten/gezinsleden met koorts en/of benauwdheidsklachten ?
 • is er bij jouzelf of een huisgenoot/gezinslid in de afgelopen 14 dagen corona vastgesteld ?
 • Als een van de vragen met ‘ja’ beantwoord moet worden neem je z.s.m en in ieder geval vóór aanvang van je behandeling telefonisch contact met mij op en kijken we samen of de afspraak via beeldbellen mogelijk is, of uitgesteld moet worden.

Praktijkregels:

 • neem zelf een grote handdoek of laken mee voor op de behandeltafel
 • kom maximaal 5 minuten voor aanvang
 • wacht buiten en bel aan, ik laat je binnen
 • was je handen bij binnenkomst
 • vermijd contact met je telefoon, sleutels of gezicht
 • waar mogelijk blijven we 1,5 meter afstand bewaren
 • persoonlijke beschermingsmiddelen zijn beschikbaar

Tussen de afspraken hebben we extra tijd ingepland om alle oppervlakken te desinfecteren en om te zorgen dat er nooit meer dan 1 client tegelijk in de praktijk aanwezig is.

Voor cliënten die ouder zijn dan 70 jaar of chronische afwijkingen en functiestoornissen aan de longen hebben, en daardoor kans hebben op ernstig beloop van een Covid-19 infectie werk ik bij voorkeur digitaal en anders alleen met 1,5 meter afstand.

Bij mensen met klachten of symptomen van Covid-19, of gezinsleden met symptomen passen bij Covid-19 werk ik uitsluitend via videocontact.

Is er bij u Corona geconstateerd , en bent u nu 2 weken klachtenvrij? Hebt u geen bezwaar tegen fysieke behandeling dan kunt u naar de praktijk komen.

Eerste afspraak

In deze tijd worden we extra uitgedaagd om naar ons lichaam te luisteren. Juist wanneer je stress ervaart, of je weg niet kan vinden in dit alles om je heen, bel mij gerust. We plannen dan een afspraak in.

Bij het maken van een intake afspraak geef je aan of je tot een risicogroep behoort. Of dat je erg angstig bent voor het coronavirus. We bespreken dan of het intakegesprek via videocontact of in de praktijk plaatsvindt, en of beschermende maatregelen zoals mondkapjes bij de behandelingen gewenst zijn. 

Tot slot

De situatie rondom Covid-19 kan van dag tot dag veranderen. Met dit gegeven ook de informatie op deze website. Als er aanleiding is informeren we je hierover direct.

Heb je verder nog vragen? Of zit je echt even knel bel gerust, ik maak ook in deze tijd graag even ruimte voor je. Als ik niet kan opnemen bel ik je op korte termijn terug.
06-14679141