Skip to main content

Over Lianne

“Mensen beschikken vaak over meer mogelijkheden dan ze benutten, ik help ze deze mogelijkheden te ontdekken (fysiek, mentaal) en ze te gebruiken.”
 • Actief

 • Beweeglijk

 • Invoelend 

 • Concreet en feitelijk

Mijn drive

In mijn werk en leven ben ik er meer en meer van overtuigd geraakt, dat succesfactoren voor een groot deel ín de mens zitten. Daarom ondersteun ik de zelf-stand(igheid) van mensen en daarmee help ik hen hun kracht en succesfactoren te vergroten. Ik wil mensen effectievere (inter)actie laten ontwikkelen en verbondenheid laten creëren in plaats van gebondenheid.

Ik heb vanaf 1992 ervaring opgedaan met het werken met het lichaam als operatieassistent. Daarna heb ik me gespecialiseerd in de handelende – sociale en samenwerkende – mens in de rol van personeel en organisie-adviseur en trainer via mijn bedrijf Van Deurzen Advies en Ontwikkeling. Tot slot heb ik me ontwikkeld in de voelende en psychologische mens in de rol van coach en haptonoom.

Ik help mensen bewust te worden van de wisselwerking tussen hun denken, voelen en handelen. Ik zet mijzelf in zodat jij verstand krijgt van jouw gevoel en jouw bewegende lichaam.  Ik geef je inzicht op de interactie van jou en je omgeving. Zodat jij hiermee je eigen vermogen kan vergroten vanuit jouw eigen mogelijkheden.

Zo ontdek jij je eigen plek in de (prestatie-)wereld en hoe jij daarin trouw kan blijven aan jezelf. Onder alle omstandigheden.

Lees meer over mijn pad naar Haptotherapie

Tijdens het werken in verschillende organisaties als adviseur en trainer/ procesbegeleider van veranderingen, ontdekte ik jaren geleden dat het vooral gaat om wat er tussen mensen gebeurt. Niet zozeer wàt er gezegd werd maar wat er ervaren wordt. Want wat je voelt, de betekenis die je daaraan geeft, dat bepaalt je gedrag. Zo kwam ik bij haptonomie terecht.  De haptonomische visie gaat uit van het menselijke gevoelsleven in relatie tot het verstand en het gedrag. Daar waar het voelen ondergeschikt is geraakt aan de ratio raakt een persoon vervreemd van zichzelf.

De haptonomie kijkt naar de gehele persoon, leert de cliënt zichzelf als persoon beter kennen en erkennen in wie hij is. Door de karakteristieke aanraking van de haptonomische begeleider ervaart de de cliënt zijn lichaam niet langer als ‘ding’, maar wordt hij zichzelf weer bewust als geheel. Gevoelens van eigenheid en authenticiteit worden hierdoor hersteld en bevorderd. Het zoeken naar een eigen evenwicht in zijn persoonlijke én werkende leven staat centraal, want juist dat verstevigt een gevoel van vertrouwen en zekerheid. Dit draagt bij aan het optimaliseren van de aanwezige mogelijkheden en talenten, en het verbeteren van prestaties.

Opleiding en nascholingen

Haptotherapeut bij Synergos te Amersfoort (2010 -2015)

 • Nascholing Burn-out
  Synergos, 2019
 • Specialisatie haptotherapie bij Trauma, PTSS en CPTSS
  Academie voor Haptonomie, 2017-2019
 • Werken met positieve gezondheid
  iPH, 2018
 • Non verbale gezichtsanalyse
  Connectas, 2016
 • Leiding geven aan jezelf, prestatieverbetering teams
  Centrum voor excellent leiderschap, 2006
 • Communicatie, interactie en management
  Van Harte & Lingsma, 2006
 • Personeel & Arbeid
  Hogeschool Utrecht, 1999
 • Operatie assistent
  Hogeschool Eindhoven, 1995
 • Masterclass Het fundament van gezondheidsmanagement
  RPMS Management Informatie, 2009

Afspraak maken

Ontdek je eigen plek in de (prestatie-)wereld en hoe jij daarin trouw kan blijven aan jezelf.

Onder alle omstandigheden.

Of bel mij op 06-14679141