Recensies

Meisje 17 jaar

30 May 2020

“Lianne heeft mij geleerd om de spanningen in mijn lichaam te herkennen en los te laten. Voorheen zat ik veel te veel in mijn hoofd, maar na de sessies met Lianne heb ik geleerd om meer te genieten van de wereld om mij heen. Ik kan nu mijn stress op een lager pitje zetten, wat mijn hoofd en lichaam rust geeft. Al met al hebben de sessies mij ontzettend veel geholpen.”

Nogmaals heel erg bedankt voor alle hulp, ik heb er ontzettend veel aan gehad!

Vrouw, 26 jaar

22 May 2020
Wat ik als heel prettig heb ervaren bij Lianne en haptonomie is het maatwerk. Het gaat om voelen wat er vanbinnen speelt, met oefeningen maar ook met aanraken en gesprekken. Lianne werkt op grond van gelijkwaardigheid en dit maakt veel ruimte vrij om eerlijk te zijn en echt contact aan te gaan.

Vrouw, 52 jaar

13 March 2020

Ik heb de sessies met Lianne prettig ervaren. Haar persoonlijkheid zorgde ervoor dat ik mezelf snel op mijn gemak voelde en me hierdoor open kon stellen. De gesprekken waren vooral heel positief. Ik heb veel kunnen ventileren en door Lianne mezelf wat beter leren kennen.

Door te kunnen praten over wat mij dwars zat, maakt dat ik nu minder lichamelijke klachten(hartkloppingen) ervaar. Waar ik tijdens onze sessies wel moeite mee heb gehad is het “voelen”. Ik vond het lastig om het gevoelen en de verschillende gevoelens goed te beschrijven. Dit was vooral bij de oefeningen die op de grond plaats vonden. Bij de behandeling op de bank vond ik dat makkelijker.

Vrouw, 25 jaar

1 January 2020
Wat ik vooral heb geleerd in de sessies die ik bij je heb gehad, is het lokaliseren van mijn gevoel in mijn lichaam. Daarnaast heb ik meer vertrouwen gekregen in dit gevoel. Ik merk dat ik me nu bijvoorbeeld meer laat sturen door wat ik in mijn lichaam voel. Voorheen was ik wel eens bezig met ongemakkelijke gevoelens in mijn lichaam weg te ademen oid. Een ding dat ik ook geleerd heb is om het gevoel er te laten zijn en het te omarmen. Ik pas dit nu ook toe in meditaties. Verder vind ik je een prettig persoon om bij te zijn. Je oordeelt niet, blijft professioneel en toch heel hartelijk. Je straalt veel rust en zelfvertrouwen uit.

Man, 28 jaar

1 December 2019
De fijne sessies bij Lianne hebben mij opgeleverd dat ik bewuster ven van de signalen die mijn lichaam geeft. Hierdoor besef ik beter wat er aan de hand is (kromme rug en hoge schouders kan stress betekenen). Ik kan het ook omdraaien en een rechte en open houding aannemen wanneer ik bijvoorbeeld moet presenteren. Ik snap beter hoe ik werk / hoe ik in elkaar zit. Vrijheid is voor mij belangrijk en muziek maken is essentieel.

Vrouw, 34 jaar

1 November 2019
“Toen ik voor het eerst bij Lianne kwam, kon ik de stoel waarop ik zat, niet voelen. Ik was zo onthecht van mijn emoties en gevoelens, dat zelfs het voelen van de rugleuning en zitting werd buitengesloten. Ik zat in een burn out, was mezelf onderweg ergens verloren, en mijn hoofd en gevoel konden niet meer samenwerken. Door oefeningen, gesprekken, contact maken, is dit langzaam veranderd. Ik heb opnieuw een connectie leren maken met mijn lichaam, mijn gevoel (zowel fysiek als emotioneel). Dit zorgt er voor dat ik beter voor mezelf kan zorgen, omdat ik veel sneller opmerk wat een situatie met me doet en hoe het met me gaat. Als het nodig is, kan ik er op handelen, maar ik kan het nu ook gewoon laten zijn. Ook voel ik de leuke dingen duidelijker, ik kan er intenser van genieten en dat langer vasthouden. Daarnaast hebben we mijn gedrag onder de loep genomen en heb ik geleerd dat ik niet altijd in de hoogste versnelling hoef te staan. Het is soms beter voor mij om even terug te schakelen en een wat lager tempo aan te houden. Lianne heeft me geleerd dat meebewegen niet hoeft te betekenen dat je geen ruimte voor jezelf houdt.”

Vrouw, 63 jaar

1 August 2019
“Ik ben een ander, beter mens geworden door de gesprekken met Lianne. De oefeningen, handvatten en duidingen maakte dat ik kon beginnen met veranderen van steeds handelen en denken vanuit mijn hoofd naar handelen vanuit mijn gevoel.”

Meisje, 16 jaar

1 August 2019
“ De afspraken hebben mij veel geholpen voor zowel school als hockey. Ik ben veel rustiger tijdens het maken van toetsen. Ik kan veel sneller mijn hoofd uitzetten en in mijn lijf gaan zitten. Ook durf ik makkelijker nieuwe dingen aan te gaan en daar ruimte in te nemen. Wel handig nu ik bij een andere club ben gaan hockeyen. Ik durf veel beter te vertrouwen op mezelf.”

Vrouw, 23 jaar

1 July 2019
“Lianne heeft mij geleerd om verbinding te leggen tussen mijn lichaam en mijn geest. Je lichaam geeft op veel manieren signalen af, maar door de sessies met Lianne weet ik nu waarom naar ik naar deze signalen moet luisteren en hoe ik dat moet doen. Dit helpt mij bij mijn dagelijkse bezigheden en contacten met mensen, voornamelijk om uit mijn hoofd te komen door te voelen in plaats van te denken.”

Vrouw, 29 jaar

1 July 2019
‘Ik kwam bij Lianne terecht met de vraag om meer in contact te kunnen komen met mijn gevoel. Met 5-6 sessies heb ik geleerd eerst in contact te komen met mezelf zodat ik beter contact kan maken met de ander. Doordat ik contact maak met mezelf herken ik mijn gevoel sneller en kan ik dit beter plaatsen.Ik durf meer ruimte in te nemen zodat er ook meer verbinding ontstaat met de ander. Ik kan daardoor ook beter mijn grens aangeven en voor mezelf kiezen. Ik ben nog zeker niet klaar (maar ben je dat ooit?). Maar ik kan nu, na een aantal sessies, zelf verder. Mijn beeld bij haptonomie was altijd dat het iets ‘zweverigs’ is. Dit is het juist niet! Doordat Lianne je laat voelen en ervaren wordt het heel concreet en maakt ze ook de verbinding naar het dagelijks leven of een voorbeeldsituatie. Ik heb de sessies als erg fijn ervaren, ik kwam er altijd vrolijk van terug.’

Van Deurzen Advies en Ontwikkeling
Westerpark 151
5042 MK Tilburg
T: 06-14679141
E: lianne@haptonoomtilburg.nl
KvK: 52020223

Praktijkadres:
Ringbaan Oost 443
5017 AA Tilburg

Registratienummer VVH 742A
AGB-code zorgverlener 90101830
AGB-code praktijk 90061343